Участь волонтера загону швидкого реагування у «Форумі з питань захисту» в Осло

Участь волонтера загону швидкого реагування у «Форумі з питань захисту» в Осло

Днями Владислав Владов, волонтер загону швидкого реагування Українського Червоного Хреста в Одеській області, взяв участь у «Форумі з питань захисту» в Осло, організованому Міжнародною мережею з питань вибухонебезпечних предметів (INEW) спільно з Норвезьким Червоним Хрестом.

Мета заходу — забезпечення простору для привернення уваги до потреб людей і громад, які постраждали від вибухонебезпечних предметів. Владислав розказав про те, як Український Червоний Хрест реагує на обстріли українських міст та поділився історіями участі в рятувальних операціях в Одесі.

Також він відвідав базу команди пошуково-рятувальних груп Норвезького Червоного Хреста в Осло, де зустрівся з головою відділу підготовки та реагування на надзвичайні ситуації Андешом Торнхаймом та радником з питань готовності до надзвичайних ситуацій Хеннінгом Хогумом. Під час зустрічі норвезькі колеги поділилися досвідом з реагування на надзвичайні ситуації та розказали про те, яку спеціальну техніку й засоби вони застосовують під час роботи. А Владислав розповів про діяльність загонів швидкого реагування Українського Червоного Хреста в Україні, зосередивши особливу увагу на роботі під час повномасштабного вторгнення, та про власний досвід реагування на надзвичайні ситуації в Одесі.

Share this post