За минулий тиждень в 10 областях України відбулось майже 20 тренінгів з першої психологічної допомоги

За минулий тиждень в 10 областях України відбулось майже 20 тренінгів з першої психологічної допомоги

Навчання проводилось для команди напрямку психічного здоров’я та психосоціальної підтримки, волонтерів і співробітників інших напрямків Українського Червоного Хреста, а також для медсестер та представників сфери освіти. Отримані навички можуть стати в нагоді учасникам під час долучення до реагування на НС, зустрічі евакуаційних потягів, проведення групових заходів або іншої діяльності. А також знання стануть корисні в нагоді в повсякденному житті.

«В теперішній час кожен з нас може зустріти людину, яка перебуває в стані сильного стресу та не здатна сама впоратись з наслідками пережитого. Важливо вміти правильно підтримати людину, перенаправити її за професійною допомогою у разі потреби, а також не забувати турбуватись про власний добробут», – зазначила Ольга, учасниця одного з тренінгів, який проходив у Вінниці.

Також, як відзначають інші учасники, отримані знання допоможуть їм бути впевненими в своїх силах під час подолання стресових ситуацій. Це дозволить краще розуміти, які слова вживати для підтримки рідних і колег, як впоратися з власним страхом при надзвичайних ситуаціях. А ще це можливість ефективно допомогти, не нашкодивши ще більше своїми діями людині.

Share this post