Делегація Українського Червоного Хреста провела ряд зустрічей у Норвегії

Делегація Українського Червоного Хреста провела ряд зустрічей у Норвегії

Генеральний директор Національного комітету Товариства Червоного Хреста України та його заступник Ілля Клецьковський продовжують говорити про гуманітарну ситуацію в Україні, реагування Українського Червоного Хреста на гуманітарну кризу, викликану війною. Сьогодні разом з керівництвом Норвезького Червоного Хреста вони зустрілися з Президентом Парламенту Норвегії Масудом Гараххані.

Після зустрічі керівництва відбувся круглий стіл з всією делегацією Українського Червоного Хреста та командою Норвезького Червоного Хреста. Команда Норвезького Червоного Хреста працює з українським питанням з членами Норвезького постійного комітету з питань закордонних справ і оборони, який очолює колишній міністр закордонних справ, а серед його членів є колишній прем’єр-міністр і колишній міністр розвитку країни. Під час зустрічей обговорювалось питання подальшої співпраці, міцного партнерства між Українським та Норвезьким Червоними Хрестами та бажання Норвегії довгостроково підтримувати Україну.

Сьогодні делегація Українського Червоного Хреста мала також низку зустрічей з Міністерством закордонних справ Норвегії, оскільки Український Червоний Хрест у співпраці з норвезькими колегами буде однією з ключових гуманітарних організацій в контексті реалізації програми Nansen Support Programme for Ukraine.

Share this post