Вирішив для себе – донорство крові буде моїм вкладом для суспільства, – Олег з Тернополя

Вирішив для себе – донорство крові буде моїм вкладом для суспільства, – Олег з Тернополя

Донорська кров необхідна постійно. Якщо її не вистачає, переносяться складні операції, наростає загроза життю постраждалим в автокатастрофах, вагітним й породіллям, пацієнтам з онкологічними хворобами тощо. Саме тому кожна здача крові дуже важлива!

Олег – співробітник в напрямку Психосоціальної підтримки Тернопільської обласної організації Товариства Червоного Хреста України, а також з 19 років як волонтер регулярно здає кров для порятунку людей.

«Після того, як я переборов страх і побачив, що донорство це безпечно, не боляче і зовсім нестрашно, здав кров для потребуючих ще кілька разів. Але одного разу, біля центру здачі крові побачив людей, які просто не могли знайти донорів для близьких і були готові на будь-що, аби хтось здав для їх рідних кров. Тоді я зрозумів, що донорської крові не вистачає, а люди без нагальної потреби кров не здають, а якщо і здають, то це всього кілька разів за життя. У цей момент я для себе і вирішив, що донорство крові буде моїм внеском у суспільство, моя волонтерська справа», – розповідає Олег.

«Вже більше 5 років я здаю регулярно кров – по 4-5 разів на рік, дотримуючись рекомендацій. Завжди намагаюся не йти одному, а залучати із собою друзів, знайомих чи колег».

Зараз Олег є частиною Товариства Червоного Хреста України, де знайшов однодумців, з якими можна ще більше популяризувати донорство. Крайня здача крові не стала винятком, адже Олег разом з колегою, координатором напрямку Першої допомоги Олексієм, вирішили вчергове здати кров. Виявилося, що у цей самий час була гостра потреба у переливанні крові людині, яка перебувала у реанімації. Хлопці, здавши кров, допомогли пацієнту.

Здавайте кров!
Рятуйте життя!
Будьте корисними!

Share this post