Волонтери – це люди різного віку та професій, яких об’єднує спільна місія – допомагати людям, – Марина

Волонтери – це люди різного віку та професій, яких об’єднує спільна місія – допомагати людям, – Марина

Волонтери Товариства Червоного Хреста України – це люди різного віку та професій, яких об’єднує спільна місія – допомагати тим, хто відчуває стрес через пережиті кризові події.

Марина Лебідь – соціальний педагог за фахом. Волонтерство для неї насамперед є рухом добра та важливою складовою у підтримці психічного здоров’я людей, адже воно здатне впливати також на фізичний стан людини.

Від початку ескалації збройного конфлікту в Україні, Марина активно залучалася до видачі гуманітарної і фінансової допомоги постраждалому населенню. А з липня 2022 року вона у якості волонтерки долучилася до команди напрямку психосоціальної підтримки Хмельницької обласної організації Товариства Червоного Хреста України. Під час заходів жінка разом з колегами допомагає дітям та дорослим покращити власний емоційний стан. Найкращий результат роботи команди бачить так: у людей відбуваються позитивні зміни, підвищується стресостійкість, відчуття безпеки та власної ефективності, з’являються нові друзі.

«Поєднання волонтерства та роботи – це моє життя сьогодні. І я впевнена, що можу робити ще більше. Адже будь-яка підтримка безцінна та допомагає людям знизити рівень стресу через пережиті кризові події та краще адаптуватись до життя в нових умовах» – ділиться Марина.

Окрім волонтерства, жінка підтримує рідних та близьких, які проживають на лінії розмежування конфлікту та на території, де відбуваються активні бойові дії. Вона сама виховує двох синів, поєднує особисте життя з роботою та впевнена, що тільки позитивні емоції та турбота про інших – запорука благополуччя всього населення країни.

Важлива частина життя жінки – творчість, яка теж є для неї одним зі способів підтримки. З перших днів ескалації збройного конфлікту в Україні Марина веде поетичний щоденник і здатна перетворити на поезію будь-який день свого життя та діяльності.

Ось один з них:

Моя внутрішня сила заспокоїть усіх,

Я хоробра й турботлива мама…

Та утому й проблеми я ховаю за сміх,

Бо життя моє – кардіограма!

Оптимістка, зарядне для ближнього кола,

Допоможу і словом, і ділом,

Зміни в зоні комфорту приймаю частково,

Можу “зброєю” бути з прицілом!

Я амбітна, завжди досягаю мети,

Якщо ні, то безмежно страждаю,

Маю творчий й буденний обабіч світи,

Та на всі 100 живу й ні на краплю не граю!

Люблю світло й ділюсь із ним з усіма,

Позитив і натхнення у мене єдині,

Бо життя в нас одне, й живемо недарма,

Волонтери – життя берегині!

Свобода в мені і свобода довкола,

Лікуюча дія поезії слова,

Бо внутрішня сила – це сила від роду,

Яка і засіяла світ мій і моду.

Share this post