Волонтерство – це завжди про бажання допомагати тим, хто опинився у складній життєвій ситуації

Волонтерство – це завжди про бажання допомагати тим, хто опинився у складній життєвій ситуації

Волонтерство – це завжди про бажання допомагати тим, хто опинився у складній життєвій ситуації, та надавати підтримку кожному, хто не здатний самостійно впоратися зі стресом, який відчуває від пережитих кризових подій.  

Через стресові ситуації або надзвичайні події люди потребують допомоги як гуманітарної, так і психологічної. Значна кількість населення постраждала від початку повномасштабного збройного конфлікту в Україні. Тому з 2014 року активно почала розвиватися діяльність Товариства Червоного Хреста України (ТЧХУ), в тому числі напрямок психосоціальної підтримки, для допомоги людям по всій країні. Майже від початку діяльності напрямку, у 2015 році до Кіровоградської обласної організації ТЧХУ приєдналася як волонтер Наталія Собінова.

«Діяльність напрямку психосоціальної підтримки мені була дуже цікава, адже допомога людям, а особливо дітям, мені близька. Робота в цікавій команді, можливість обміну досвідом з колегами з усієї країни, тренінги з психосоціальної підтримки та першої психологічної допомоги – все це допомогло мені отримати досвід, необхідний для підтримки кожного, хто цього потребує». – розповідає Наталія про свою діяльність в ТЧХУ.

Як волонтер Наталія проводила заходи з психосоціальної підтримки для родин, які вимушено покинули власні домівки, а також для сімей загиблих під час збройного конфлікту. Вона вчилася бути корисною всім, хто звертався за підтримкою. Допомагати відновити почуття безпеки, знайти способи подолання стресу, навчитися турбуватися про власне благополуччя та близьких – кожен день був для Наталі можливістю потурбуватися про психічне здоров’я дітей та дорослих, що опинилися у нових незвичних умовах життя.

Наталія не лише впроваджувала волонтерську діяльність, але й передавала власний досвід новим волонтерам. Як результат гарної роботи, в 2022 році Наталію обрано координаторкою напрямку психосоціальної підтримки в Кіровоградській області. На сьогодні тисячі людей отримали психосоціальну підтримку під час заходів, які проводила Наталія разом з колегами. Головна мотивація для неї – колеги з різних регіонів України, які вимушено покинули власні домівки та стали волонтерами, щоб підтримувати інших людей. Адже відчувати підтримку команди та бачити спільний результат – це найбільша подяка!

Share this post