Данієла Ікім: про волонтерство у напрямку Психосоціальна підтримка населення

Данієла Ікім: про волонтерство у напрямку Психосоціальна підтримка населення

Данієла Ікім, волонтерка Харківської обласної організації Товариства Червоного Хреста України, яка з 24 лютого 2022 року волонтерить без вихідних та надає психосоціальну підтримку харків’янам, поділилася з нами своєю мотивацією:

«Особисто мене завжди мотивує результат. Коли я бачу, як волонтери задоволені тим, що роблять, а бенефіціари вдячні за нашу роботу, розумію, що ми все вірно робимо!»

Також Данієла порадила іншим волонтерам, які тільки починають свою діяльність в організації або в напрямку психосоціальної підтримки:

«Червоний Хрест України – це великий простір для особистого розвитку. Тут кожен може не лише допомогти іншим, а й розвинути свої навички, отримати знання та знайти нові знайомства. Сьогодні люди дуже потребують підтримки, тому всі волонтери трохи “ПСПшники”. Це і волонтери call-центру, які отримують дзвінки і мають заспокоїти маму, яка шукає сина, і ті, хто роздає гуманітарну допомогу та заспокоює отримувачів, і ті, хто супроводжує людей під час евакуації.

Волонтерство – лише частина життя, від якої треба отримувати задоволення та наповнюватися. І головне, не приймати емоції на власний рахунок та турбуватися про себе».

Взагалі, кожен день для волонтерів Харківської обласної оргназації Товариства Червоного Хреста України – виклик, адже їм доводиться працювати в незвичайних, а іноді й небезпечних умовах. Деякі волонтери пережили переїзд або залишилися без майна, але постійно продовжують допомагати населенню та колегам. Кількість людей, яким потрібна допомога, щоденно росте, і команда напрямку психосоціальної підтримки робить все можливе, щоб допомогти їм!

Share this post