“Волонтерство для мене стало невід’ємною частиною мого життя” – Олексій Шейка, волонтер

“Волонтерство для мене стало невід’ємною частиною мого життя” – Олексій Шейка, волонтер

“З 24 лютого я лише один день не виконував обов’язків, пов’язаних з Червоним Хрестом, — зробив собі вихідний на Великдень”, – розповідає Олексій Шейка, волонтер Тернопільської обласної організації Товариства Червоного Хреста України.

Свій волонтерський шлях Олексій розпочався у 2017 році. За цей час він проявив себе практично в усіх напрямках діяльності організації та встиг реалізувати себе, як:
— координатор та інструктор з першої допомоги;
— активний учасник загону швидкого реагування;
— радник Національної Комісії з питань розвитку волонтерства і молодіжної політики Товариства Червоного Хреста України.

З початку війни Олексій організував понад 100 майстер-класів, 30 тренінгів з надання першої допомоги, під час яких знання отримали понад 4500 учасників. Частину навчання з першої допомоги Олексій провів безпосередньо самостійно. Крім того, хлопець зустрів десятки евакуаційних потягів, надавав допомогу постраждалим, здійснював транспортування людей з інвалідністю, маломобільних людей, внутрішньо переміщених осіб.

Жартома Олексій зізнається, що вже став «професійним вантажником Червоного Хреста України», оскільки розвантажив безліч гуманітарних вантажів з допомогою та передав її тим, хто цього потребує.

“Діяльність у Червоному Хресті України мені подобається тим, що ми активно допомагаємо вразливим верствам населення”, — розповідає Олексій. “А навчання наданню першої допомоги збереже здоров’я та врятує життя багатьом людям”.

“Зараз не можу уявити свого життя без Червоного Хреста України”, – продовжує розповідати Олексій. “За період волонтерства я отримав нові знання, познайомився з багатьма хорошими людьми, завів чимало вірних друзів, які також хочуть зробити цей світ кращим. Я впевнений, що наша нація сильна і справиться з усіма викликами, які постали на нашому шляху. Якщо ми разом робитимемо спільну справу, на нас очікує процвітання й досягнення поставлених цілей!”

“У такий складний час для України я намагаюсь бути максимально корисним та зробити усе, щоб допомогти людям. Я та мої колеги, діючи локально, робимо глобально дуже важливі та корисні справи!”

Історії добра: PRO мільйони добрих справ Червоного Хреста

Share this post