“Ми поруч”: Червоний Хрест України представив фотовиставку про свою діяльність під час війни

“Ми поруч”: Червоний Хрест України представив фотовиставку про свою діяльність під час війни

“Ми поруч” – саме під таким гаслом проходить фотовиставка, присвячена діяльності Червоного Хреста України. Тут представлено 70 світлин, які зображують надання першої допомоги тим, хто найбільше її потребує.

Світлини були зроблені по всій Україні – від Луганщини до Закарпаття. На них зображені найважливіші моменти діяльності Червоного Хреста України під час війни. А робили їх – як професійні фотографи, так і самі волонтери організації.

“Це таке наше бачення нашої роботи, і ми хотіли донести її до людей, наскільки важливо допомагати людям, наскільки важливо бути поруч з людьми. І, на жаль, це не фінальний наш акорд, а проміжний результат”, – розповідає генеральний директор Національного комітету Товариства Червоного Хреста України Максим Доценко.


Одним із основних напрямів діяльності організації – була доставка продуктових наборів. Невелику інсталяцію, яка символізує таку допомогу – розташували у центрі фотовиставки.

“От таких продуктових наборів більш як 8 мільйонів. І от ми думали: яким чином ми можемо виразити цю цифру – от ви бачите, що 3200 км вийде, якщо ми їх поставимо в один ланцюжок”, – пояснює Максим Доценко.

Відколи російська армія перетнула український кордон, допомогу від Червоного Хреста України отримали 10 мільйонів людей. Це не лише їжа, а й гігієнічні набори, психосоціальна підтримка постраждалих, зокрема – і з деокупованих територій. Такі моменти впіймав в об’єктив фотограф Олег Легенький. Каже: був би радий, якби його знімки увійшли в історію.

“Мені б хотілося, але ж вирішувати іншим людям. Мої фотографії коштують того, щоб запам’ятатися на багато років”, – вважає фотограф Олег Легенький.

За рік повномасштабного вторгнення Червоний Хрест України розширив перелік напрямів діяльності – став допомагати у відбудові зруйнованих будинків, долучався до придбання обладнання для лікарень, шкіл і садочків, а також побутової техніки для найменш соціально захищених українців.

Матеріал: Ілля Рябінін-Шафранський, Микола Довгий, “5 канал”.

Фото: Ukrainian Red Cross Society.

Share this post