Червоний Хрест України збільшить обсяги допомоги у зв’язку із загостренням бойових дій

Червоний Хрест України збільшить обсяги допомоги у зв’язку із загостренням бойових дій

“Червоний Хрест України готується до збільшення допомоги цивільному населенню в постраждалих від війни регіонах у світлі можливого нового російського наступу”, – заявив генеральний директор Національного комітету Товариства Червоного Хреста України.

“Всі очікують деякої інтенсифікації бойових дій”, – сказав Максим Доценко в інтерв’ю агентству Reuters під час візиту до столиці Німеччини Берліна.

З моменту вторгнення російських військ в Україну в лютому минулого року близько 11 мільйонів людей покинули свої домівки, з них 7 мільйонів внутрішньо переміщених осіб і чотири мільйони біженців у сусідніх державах.

Червоний Хрест України, найбільша гуманітарна організація України, не має доступу до окупованих Росією територій на Сході та Півдні України, але працює на решті території країни.

За словами Доценка, організація збільшила свій штат до 1 500 співробітників з 400 до початку активної фази війни; та більш ніж удвічі збільшила кількість волонтерів.

“Я не можу сказати, що всі потреби покриті. Але можу сказати, що в цілому ситуація під контролем”, – сказав Доценко.

Червоний Хрест України, за його словами, готовий надати генератори для лікарень та інших об’єктів у разі збільшення кількості російських атак на об’єкти критичної інфраструктури.

“Звичайно, ми потребуємо більшої фінансової підтримки”, – додав він, але у пожертвах одягу потреби немає.

Лінія фронту, яка простяглася на понад 1000 кілометрів через Схід і Південь України, в основному застигла на місці протягом останніх двох місяців, попри великі втрати з обох сторін, але і Росія, і Україна, як вважається, планують нові наступальні дії.

Share this post