У Добромилі на Львівщині відкрили новий прихисток для ВПО за підтримки Українського Червоного Хреста

У Добромилі на Львівщині відкрили новий прихисток для ВПО за підтримки Українського Червоного Хреста

Ще 192 людини, які через війну втратили домівки, тепер можуть знайти тимчасове житло в новому прихистку в Добромилі.

Проєкт став можливим завдяки фінансуванню від Австрійського Червоного Хреста, Austrian Development Agency та підтримці Neighbor In Need. Зокрема у співпраці з Львівською обласною організацією Українського Червоного Хреста, Львівською обласною військовою адміністрацією та місцевою владою вдалося створити комфортні умови для внутрішньо переміщених осіб (ВПО).

На відкритті були присутні представники Західного Міжрегіонального офісу Національного комітету Українського Червоного Хреста, зокрема керівник Володимир Гаврилюк та юристконсульт Ганна Коваль, керівник Львівської обласної організації Іван Семерак, а також представники Австрійського Червоного Хреста — Ваграм Варданян і Михайло Данілов, та представники Львівської обласної військової адміністрації.

«Український Червоний Хрест доклав максимум зусиль, аби перебування людей у цьому прихистку було комфортним. Для нас важливо підтримати ВПО, які змушені були покинути свої домівки через війну. Разом з тим, ми безмежно дякуємо нашим партнерам, адже без їхньої підтримки реалізувати цей проєкт було б складно», — зазначив голова Львівської обласної організації Українського Червоного Хреста Іван Семерак.

Будівля, яка раніше була адміністративним корпусом Нижанковицького професійного ліцею і не використовувалася два роки, пройшла капітальний ремонт. На ремонтні роботи виділили 17,5 мільйонів гривень, а понад 4 мільйони — на закупівлю необхідного обладнання. Львівська обласна військова адміністрація здійснила заміну даху, вікон, а також систем опалення та водовідведення, забезпечуючи комплексний підхід до виконання робіт.

Відновлення будівлі здійснено у рамках проєкту Shelter Plus, ініційований Українським Червоним Хрестом, Австрійським Червоним Хрестом, органами місцевого самоврядування та Львівською обласною військовою адміністрацією. Як результат, у Львівській області вже відремонтовано під потреби прихистків 10 приміщень на понад 500 ліжкомісць. Крім того, у місті Добромиль також відремонтовано та переобладнано хірургічне відділення КНП “Добромильської міської лікарні” на понад 40 ліжкомісць.

Share this post