Міжнародний день захисту дітей

Міжнародний день захисту дітей

Міжнародний день захисту дітей – це можливість нагадати про права кожної дитини на повноцінне життя в своїй країні та про її право на добробут

Діти, як і дорослі, відчувають та переживають зміни у житті, пов’язані з війною в Україні. У цей непростий час для нас, Український Червоний Хрест, як експерт у сфері психічного здоров’я та психосоціальної підтримки, вже надав допомогу сотням тисяч наймолодших мешканців, аби вони відчули підтримку й зрозуміли власну цінність у суспільстві. Це підтримка емоційного стану дітей, які покинули домівки, знають життя під окупацією, постійно проводять час в укритті чи не уявляють дитинства без повітряних тривог.

Майже по всій Україні, від великих міст до віддалених регіонів, діти різного віку можуть звернутись за допомогою. Тому наразі функціонує 8 Центрів психосоціальної підтримки у великих містах і більше ніж 60 просторів, дружніх до дитини, а всього це майже 390 локацій по Україні. Волонтери та співробітники проводять заходи для дітей з багатодітних родин, дітей з інвалідністю, дітей ветеранів, сімейні заходи, заходи під час реагування на надзвичайні ситуації чи під час евакуації родин з небезпечних регіонів України.

Допомагаючи дітям у складній ситуації, ми сприяємо їх здатності повернутись до повсякденного життя, підвищити стійкість до труднощів, а також запобігти тривалим негативним психосоціальним наслідкам. Адже все це може вплинути на їх психічне здоров’я після війни.

Діяльність напрямку психічного здоров’я та психосоціальної підтримки Українського Червоного Хреста сьогодні можлива завдяки підтримці 9 партнерів по Міжнародному Руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяця, також дуже важливою є підтримка на рівні органів державної влади. Окрім того, ми співпрацюємо з благодійними фондами, школами, дитячими садками, закладами охорони здоров’я, позашкільними навчальними закладами, спортивними клубами та іншими організаціями, які допомагають наймолодшим мешканцям України.

 

Share this post