Відео: підтримка психічного здоровʼя людей

Відео: підтримка психічного здоровʼя людей

В Україні розпочинається тиждень, присвячений психічному здоров’ю

У період з 13 по 19 травня в Україні в рамках Європейського тижня психічного здоров’я проходитимуть заходи із психосоціальної підтримки від Українського Червоного Хреста.

Вимушений переїзд з дому, втрата житла, розлука з близькими, життя біля лінії розмежування чи на деокупованих територіях – мільйони мешканців України зіткнулися з випробуваннями, з якими не здатні впоратися самостійно. Український Червоний Хрест у співпраці з іншими Національними товариствами в рамках програми проводить:

  • навчання фахівців державних органів освіти, соціального захисту, державних службовців тощо;
  • консультації для населення від професійного психолога на «гарячій лінії» Українського Червоного Хреста;
  • розвиток системи підтримки співробітників і волонтерів: навчання, тренерський супровід і зустрічі команд з метою підтримки;
  • посилення співпраці й координації у сфері психологічного здоров’я та психосоціальної підтримки з партнерами на національному і міжнародному рівні.

Крім того, ми співпрацюємо з координаційним центром з психічного здоровʼя та психосоціальної підтримки при кабінеті міністрів в рамках реалізації програми “Ти як”, ініційованою Першою леді Оленою Зеленською. Однією з важливих частин реалізації програми є серія тренінгів спільно з Міністерством культури та інформаційної політики України й Державним агентством України з питань мистецтв та мистецької освіти. Це навчання для викладачів закладів мистецької освіти проводиться в рамках проєкту «Мистецтво допомагати» та Всеукраїнської програми психічного здоров’я «Ти як?». У першій серії тренінгів у різних містах України взяли участь майже 140 учасників. Наразі стартувала друга серія онлайн-тренінгів з першої психологічної допомоги.

Нагадаємо, що з листопада 2022 року Український Червоний Хрест як експерт у сфері психічного здоров’я та психосоціальної підтримки реалізує діяльність в рамках програми #EU4Health. Програма реалізується за підтримки Європейської комісії та спрямована на побудову якісної та своєчасної допомоги людям, які постраждали через війну в Україні.

Share this post