У Дніпрі Український Червоний Хрест провів перший тренінг з першої психологічної допомоги та психосоціальної підтримки для Державної служби України з питань праці

У Дніпрі Український Червоний Хрест провів перший тренінг з першої психологічної допомоги та психосоціальної підтримки для Державної служби України з питань праці

Як експерт у сфері психічного здоров’я та психосоціальної підтримки Український Червоний Хрест проводить навчання по всій Україні, в тому числі тісно співпрацює з державним сектором.

Тренінг знайомить учасників з принципами надання першої психологічної допомоги та психосоціальною підтримкою працівників на робочому місці.

Під час тренінгу учасники дізналися більше про:

  • вплив добробуту співробітників на продуктивність праці;
  • психосоціальну підтримку працівників на підприємствах;
  • реакції на кризові події, та чим є перша психологічна допомога, а чим ні;
  • три принципи дії «Дивитися», «Слухати» і «Направляти».

Також учасники відпрацювали навичку надання першої психологічної допомоги, попрактикувалися у адвокації психічного здоров’я на робочому місці та усвідомили важливість турботи про команду та про себе на робочому місці.

Україна, перебуваючи у стані війни, зіштовхується з додатковими викликами у сфері безпеки праці. Щоб зменшити ризики виникнення промислових аварій та небезпечних ситуацій, важливою є турбота про психічне здоров’я працівників. Наявність навичок надання психосоціальної підтримки та першої психологічної допомоги може позитивно впливати на ефективність роботи та вміння людей реагувати на непередбачувані ситуації на робочому місці.

Український Червоний Хрест проведе 20 тренінгів впродовж року по всій країні для представників Державної служби України з питань праці, щоб допомогти їм стати ефективнішими в роботі та вміти реагувати у разі надзвичайних ситуацій.

Share this post