Увага, шахраї!

Увага, шахраї!

Розповсюджується неправдива інформація про нібито видачу всім українцям, які виїхали за кордон, подарункових боксів до Великодня. У новині шахраї просять подати заявку через нібито офіційний бот у Телеграмі, де збирають персональні дані й просять підтвердити особисту інформацію. Це фейкова інформація та фейковий чат-бот.

Також мережею шириться інформація про відкриту реєстрацію на грошову допомогу від Українського Червоного Хреста, яка видається певним категоріям населення протягом трьох місяців. Дана інформація також не відповідає дійсності.

Український Червоний Хрест повідомляє про всі види гуманітарної допомоги на офіційних каналах комунікації, наприклад на сайті redcross.org.ua, а також ніколи не збирає особисті дані через соціальні мережі.

Будьте уважними, перевіряйте інформацію про види гуманітарної допомоги на офіційних джерелах Українського Червоного Хреста та не передавайте особисті дані шахраям.

У разі виявлення фейкової інформації, повідомте нас, надіславши посилання на фейкове джерело та лист на пошту — sos@redcross.org.ua.

Share this post