Український Червоний Хрест взяв участь у Четвертій зустрічі високопосадовців з гуманітарних питань, яка відбулася в Брюсселі під егідою Європейської Комісії  

Український Червоний Хрест взяв участь у Четвертій зустрічі високопосадовців з гуманітарних питань, яка відбулася в Брюсселі під егідою Європейської Комісії  

Заступник генерального директора Українського Червоного Хреста взяв участь у Четвертій зустрічі високопосадовців з гуманітарних питань, присвяченій Україні, яка відбулася 16 квітня в Брюсселі під егідою Європейської Комісії.

Ця зустріч об’єднала ключових гуманітарних стейкхолдерів, донорів, українські інституції, щоб оцінити, як забезпечити ефективне надання допомоги Україні в контексті гуманітарного реагування, спричиненого війною. Серед проблем, що обговорювалися — питання надання фінансової допомоги та перехід від негайної гуманітарної допомоги до довгострокового відновлення та реконструкції в умовах війни, що триває.

Зустріч відкрили Комісар ЄС з управління кризовими ситуаціями Янез Ленарчич та Віце-прем’єр-міністр України, Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук.

У своєму виступі Ілля Клецьковський підкреслив зусилля Українського Червоного Хреста, спрямовані на поєднання гуманітарного реагування з ініціативами розвитку, які вже діють в Українському Червоному Хресті. Крім того, він закликав до зміцнення місцевих організацій громадянського суспільства, щоб посилити довгострокову стійкість і згуртованість громад на шляху до швидкого і довгострокового відновлення. Прикладом таких спільних зусиль є Альянс організацій громадянського суспільства України, одним із засновників якого є Український Червоний Хрест.

Share this post