У Кіровоградській області реалізується пілотний проект консультування з психосоціальної підтримки

У Кіровоградській області реалізується пілотний проект консультування з психосоціальної підтримки

У Кіровоградській обласній організації Українського Червоного Хреста за минулий місяць надано майже 30 консультацій в рамках пілотного проекту консультування з психосоціальної підтримки. Волонтери Українського Червоного Хреста, які пройшли відповідний тренінг, надавали підтримку населенню в Кропивницькому, Олександрівці та Марто-Іванівці.

Якщо людина пережила важкі події чи стикнулася з труднощами, з якими не здатна впоратися самостійно, вона може звернутись до нашого фахівця та отримати до 5 безкоштовних повністю конфіденційних консультацій. Під час візиту людина дізнається, як допомогти собі впоратись як з емоційною напругою (тривога, страх, злість, сум тощо) так навчиться вирішувати такі проблеми, як конфлікти у стосунках, хвилювання чи невпевненість під час пошуку роботи, адаптація до нового середовища тощо. За допомогою однієї чи декількох консультацій людина може оцінити рівень проблеми та знайти шляхи її вирішення. Якщо протягом 4-5 консультацій виявиться, що людині цього недостатньо, її зможуть перенаправити до професійного психолога або психотерапевта.

Пілотування проекту реалізується за підтримки Данського Червоного Хреста. Воно передбачає надання індивідуального консультування та проведення інформаційних сесій для населення, що постраждало через війну в Україні. Такі заходи мають на меті допомогти людям подолати стрес, пережити наслідки кризових подій та отримати доступ до якісної підтримки.

Share this post