Догляд вдома – підтримка самотніх людей: історія пані Зої

Догляд вдома – підтримка самотніх людей: історія пані Зої

На долю пані Зої випало багато випробувань. Попри це вона залишається вічливою, активною, мудрою та доброю людиною, яка намагається допомогти іншим.

З молодого віку у пані Зої розпочалися проблеми із зором, які щодня ускладнюють й дотепер її життя. Майже 50 років жінка працювала в школі-інтернаті для дітей із вадами зору, допомагаючи та підтримуючи дітей. Та зараз жінка залишилася сама й потребує сторонньої підтримки навіть у елементарних буденних справах — приготувати їсти, прибрати оселю, принести з магазину продукти, ліки, сходити до лікаря на візит тощо.

«Я намагаюсь надавати усю можливу допомогу, щоб зробити життя пані Зої трішки щасливішим. Допомагаю їй по домогосподарству, вислуховую, емоційно підтримую її та намагаюся всіляко допомагати у різних побутових й соціальних питаннях, — розповідає соціальна помічниця Українського Червоного Хреста пані Марія. — Я вірю, що уся наша підтримка та турбота, яку я та мої колеги надають своїм підопічним по всій країні, роблять їх набагато щасливішими та радіснишими. І найголовніше — дають їм віру та надію йти далі в завтрішній день».

Напрям діяльності «Догляд вдома» Українського Червоного Хреста реалізується по всій країні. Наразі майже 1160 соціальних помічників Українського Червоного Хреста здійснюють догляд за понад 6500 самотніми людьми літнього віку.

 

Share this post