До Міжнародного дня просвіти з питань мінної небезпеки Український Червоний Хрест в різних областях провів тематичні заходи

До Міжнародного дня просвіти з питань мінної небезпеки Український Червоний Хрест в різних областях провів тематичні заходи

До Міжнародного дня просвіти з питань мінної небезпеки та допомоги в діяльності, пов’язаній із розмінуванням по всій країні організації Українського Червоного Хреста проводять тематичні заходи, щоб ще раз звернути увагу людей до небезпеки мін та інших вибухонебезпечних предметів, а також нагадати, як діяти безпечно у разі їх виявлення.

Інструктори-волонтери інформують дітей, підлітків, викладачів, працівників центру реабілітації, територіальних центрів — громадян різного віку та виду діяльності, адже ці знання має знати кожен. Інформування вже провели на Дніпропетровщині (Кривий Ріг, Прядівка, Покров, Синельникове, Камʼянське, Павлоград, Дніпро), Сумщині (Шостка, Ромни, Конотоп, Охтирка, Суми), Київщині (Київ, Ірпінь, Буча), Рівненщині, Харківщині (Харків, Красноград), Запоріжжі, Одесі, Херсонщині, Черкащині та інших містах. Волонтери-інструктори відвідують навчальні заклади, організовують вуличні акції, виступи на радіо та телебаченні, тематичні зустрічі в стінах організацій тощо. Наразі акції ще тривають в різних містах.

Нагадуємо алгоритм безпечнішої поведінки у разі виявлення небезпечних предметів:

  • зупиніться;
  • не панікуйте;
  • не торкайтеся;
  • телефонуйте 101 або 102.

Сьогодні Україна — одна з найзамінованіших країн світу. Щодня у ЗМІ повідомляють про нещасні випадки, що трапляються від необережного поводження із вибухонебезпечними знахідками або через необізнаність щодо правильного алгоритму дій у разі їх виявлення. Інформування людей про ризики мін й безпечну поведінку у разі їх виявлення — одне з пріоритетних завдань Українського Червоного Хреста, адже ці знання зменшують кількість нещасних випадків та навіть можуть врятувати життя.

 

Share this post