У Кропивницькому та Онуфріївці відкрито волонтерсько-молодіжні простори Українського Червоного Хреста

У Кропивницькому та Онуфріївці відкрито волонтерсько-молодіжні простори Українського Червоного Хреста

Для підтримки та розвитку місцевої молоді, а також команди, Український Червоний Хрест відкрив ще два волонтерсько-молодіжних простори за підтримки Данського Червоного Хреста, а саме в Кіровоградській області.

Це облаштоване та сприятливе середовище, де молодь здобуватиме нові знання та навички, особистісно зростатиме, досліджуватиме свої інтереси та можливості їх втілення у майбутньому. Різні активності спрямовані на розвиток лідерських якостей, формування активної життєвої позиції, пошук однодумців і друзів.

Учасники – студенти та учні віком від 14 до 25 років, які шукають можливості для освіти, розвитку та творчості. Лідерами та активістами можуть стати молоді люди віком від 18 до 34 років, які цікавляться соціальними питаннями та прагнуть внести позитивні зміни в суспільство. Це також простір, де можуть реалізувати власний потенціал волонтери Українського Червоного Хреста.

У Кропивницькому в облаштованому просторі проводитимуться сесії з гуманістичної освіти від молодіжних ініціатив Life Skills, Sprint, YABC, волонтерські зустрічі, майстер-класи та заходи різних напрямків Українського Червоного Хреста, вечори кіно та літератури, підтримуючу зустрічі в безпечному середовищі. Офіційно представляли простір: представники управління молоді та спорту Кіровоградської ОДА і Кропивницької молодіжної ради, голова Кіровоградської обласної організації Українського Червоного Хреста Валерій Юрченко і голова Кропивницької міськрайонної організації Українського Червоного Хреста Віталій Пінчук, провідні фахівці напрямку та волонтери Українського Червоного Хреста, делегат Данського Червоного Хреста Іда Хінбо, а також викладач медичного коледжу Наталія Лелека.

В Онуфріївці волонтери проводитимуть сесії з молодіжних ініціатив YABC, Life Skills та Sprint, організовуватимуться творчі майстерні та активності, проводитимуться майстер-класи та зустрічі. Простір відкривали: керівник Онуфріївської громади Віталій Береза, голова Онуфріївської районної організації Українського Червоного Хреста Людмила Кругленко, фахівці та волонтери Українського Червоного Хреста, а також делегат Данського Червоного Хреста Іда Хінбо.

«Ми вже взяли участь у ряді молодіжних ініціативних, а саме проектів Sprint, відкриття яких підтримали зарубіжні партнери. Завдяки цьому ми придбали спорядження для відвідувачів Школи безпеки Онуфріївського ліцею, спортінвентар для залу в рамках проекту «Спорт об’єднує». Також реалізовано проект «Прокат книг» та створено книжковий клуб в молодіжному просторі. Ми маємо багато планів щодо розвитку центру та відкриті до співпраці з представниками місцевої влади та партнерами по Міжнародному руху» – зазначила Людмила Кругленко.

Простори можна відвідати в будні за адресами:

  • Кіровоградська обл., м. Кропивницький, вул. Архангельська 46;
  • Кіровоградська обл., с. Онуфріївка, вул. Гагаріна, 50А.

Зазначимо, що простори вже функціонують Славуті та Кам’янець-Подільському Хмельницької області, Миколаєві та Первомайську Миколаївської області, Самборі та Червонограді Львівської області, а також у Білій Церкві Київської області. Щоб дізнатись більше інформації, звертайтесь до найближчої місцевої організації Українського Червоного Хреста в цих областях.

Український Червоний Хрест сприяє побудові сильної місцевої громади серед активної молоді України. У співпраці з органами влади ми сприятимемо підтримці місцевої молоді, впроваджуємо навчальні програми та курси гуманітарної освіти, формуємо культуру ненасильства та миру, впроваджуємо принципи активного громадянства і соціальної згуртованості.

Share this post