У Харкові волонтери Українського Червоного Хреста розвезли гарячі обіди вразливим верстам населення, які приготувала команда потягу-кухні Фонду Говарда Баффета

У Харкові волонтери Українського Червоного Хреста розвезли гарячі обіди вразливим верстам населення, які приготувала команда потягу-кухні Фонду Говарда Баффета

Після масованої атаки росіян на Україну 22.03.2024 року, Харків та Харківщина залишилися без світла, частково без опалення та водозабезпечення, звʼязку. Досі тривають роботи з ліквідації наслідків атаки на енергетичну систему. Наразі немає світла у понад 200 тисяч споживачів.

Зранку одразу після обстріляв до міста прибув Food Train – перший у світі потяг-кухня Укрзалізниці та Фонду Говарда Баффета (The Howard G. Buffett Foundation). Кухарі унікального потягу приготували близько 5 тисяч порцій їжі для харківʼян та тих, хто особливо потребував підтримки у цей блекаут.

Волонтери Харківської обласної організації Українського Червоного Хреста допомагали розвозити готові страви з потягу до місць компактного проживання, де наразі мешкають внутрішньо переміщені особи, та до людей тих районів Харкова, які найбільше постраждали внаслідок обстрілів, й залишилися без води, електроенергії та опалення.

Нагадаємо, що потяг вже допомагав місту й області. Уперше поїзд прибув до Харкова у листопаді 2023 року. Тоді кухарі нагодували містян і вирушили на підтримку мешканців найбільш зруйнованого міста Харківщини — Ізюму. У 150-ти метровому потязі є все необхідне для автономної роботи впродовж 5-7 діб кухні. За добу тут можна приготувати до 10 тисяч порцій їжі: супи, каші, салати, м’ясо тощо.

Волонтери Харківської обласної організації Українського Червоного Хреста оперативно розпочали допомагати найвразливішим верствам населення після масованого обстрілу.

В усіх районних організаціях міста організували пункти допомоги, де можна було випити гарячого чаю, перекусити, зігрітися, підзарядити пристрої та вийти на звʼязок. Вони досі працюють та надають підтримку людям.

Крім того, соціальні помічники Українського Червоного Хреста напрямку діяльності «Догляд вдома» приходили до підопічних — самотніх людей похилого віку та осіб з інвалідністю, які у побуті потребують сторонньої допомоги, та приносили їм гарячі обіди, ділилися новинами, розповідали про ситуацією.

Працює також й оперативний штаб, який реагує на зміну ситуації й надає за потреби необіхідну допомогу людям.

Share this post