Реагування Українського Червоного Хреста на наслідки масштабної атаки на країну 22.03.2024

Реагування Українського Червоного Хреста на наслідки масштабної атаки на країну 22.03.2024

Цієї ночі росія завдала масштабної атаки на міста України.

Це найбільша комбінована атака на українську енергосистему з початку повномасштабного вторгнення. Тимчасово знеструмлені сотні тисяч домівок. Український Червоний Хрест оперативно відреагував на атаки та надає всю необхідну допомогу в містах, що зазнали обстрілу.

  • Хмельницький.

Внаслідок атаки пошкоджено об’єкти інфраструктури та житлові будинки. 2 людей загинуло та 8 постраждало. Одну жінку вдалося врятувати з-під завалів. Фахівці мобільних медичних бригад, психосоціальної підтримки, волонтери загонів швидкого реагування Українського Червоного Хреста працюють спільно з іншими рятувальними службами над подоланнями наслідків надзвичайної ситуації. Волонтери встановили пункт допомоги, де люди можуть випити чаю, зарядити гаджети та зігрітись.

  • Запоріжжя.

Внаслідок обстрілу загинули троє людей, ще 15 людей постраждали. Є влучання по критичній інфраструктурі, а також по приватному сектору. Повністю зруйновано 2 будинки та пошкоджено ще 15 приватних та один багатоповерховий житлові будинки. Волонтери загону швидкого реагування Українського Червоного Хреста у Запорізькій області надавали першу допомогу та першу психологічну на місці надзвичайної ситуації.

  • Харківщина.

У зв’язку із влучанням ракет в інфраструктуру області, зникло світло та газ у багатьох районах як міста, так і області. Харківська обласна організація у координації з органами влади підготувала видачу гарячих обідів для понад 2000 осіб – мешканців місць компактного проживання, маломобільних людей, яким складно про себе подбати, а також інших вразливих категорій.

 

Share this post