Делегація Українського Червоного Хреста взяла участь у Європейському Гуманітарному Форумі

Делегація Українського Червоного Хреста взяла участь у Європейському Гуманітарному Форумі

Цими днями, 18 та 19 березня, в Брюсселі відбувається Європейський Гуманітарний Форум, організований Європейською Комісією за сприяння Бельгії, країни, що наразі головує в Раді ЄС. Форум щорічно об’єднує всіх ключових учасників гуманітарного сектору. Міжнародні та громадські організації, політики, представники влади і донори збираються для пошуку ефективних рішень у наданні допомоги в найгарячіших точках світу. Вже втретє поспіль, починаючи з 2022 року, піднімаються питання вторгнення росії в Україну. Основна тема цього року – здоров’я, а саме вплив війни на систему медичного обслуговування.

Генеральний директор Українського Червоного Хреста Максим Доценко під час свого виступу наголосив на колосальних гуманітарних наслідках війни, закликав донорів та міжнародну спільноту посилювати фінансову допомогу Україні. Особливо для людей, які проживають на прифронтових територіях і у віддалених населених пунктах та там, де люди найгостріше потребують первинної медичної допомоги фізичної та психологічної реабілітації, догляду через інвалідність. Крім того, наголосив важливості на відбудови медичної інфраструктури та закликав донорів підтримувати напрямки фізичної та психологічної реабілітації, та догляду вдома.

Зазначимо, що Український Червоний Хрест з 2022 року надав медичні послуги понад 1,1 млн осіб. До них належать консультації від мобільних медичних бригад, заходи із психосоціальної підтримки та догляд вдома.

Share this post