Вікторія: додаємо сотні кілометрів для допомоги людям

Вікторія: додаємо сотні кілометрів для допомоги людям

«Ми долаємо сотні кілометрів, холод, негоду, бездоріжжя і допомагаємо людям зберегти своє здоров’я. Ми маленька команда з великим бажанням допомогти та надати медичні послуги тим, хто цього потребує», — зазначає пані Вікторія, лікарка мобільної медичної бригади Українського Червоного Хреста в Полтавській області.

«Прийом людей ми здійснюємо у  різних місцях: від місцевих амбулаторій до приміщень бібліотек, шкіл, гуртожитків, а інколи навіть просто на подвір’ї в нашому автомобілі. Також, часто бувають випадки, коли ми робимо індивідуальні прийоми у людей вдома. Під час одного з візитів, на нас чекав один із мешканців села, який через стан здоров’я не міг пересуватися. Він мешкав за 20 кілометрів від найближчої амбулаторії, і потребував невідкладного огляду вдома. Через хуртовину утворилися великі снігові замети й наш автомобіль не мав змоги доїхати до чоловіка. Але людина потребувала допомоги й ми вирушили до нього пішки. Через сніг, поривчастий вітер та замети, ми йшли до нього з обладнанням декілька кілометрів полем. На щастя, ми дісталися до нього, провели обстеження та надали необхідну медичну допомогу.

Саме в такі моменти, здається відчуваєш власну суперсилу, тішишся і грієшся думкою про важливість нашої роботи. І віриш, що кожен день й кожна поїздка не минули дарма. Також неймовірно надихає той факт, що багато людей прислухаються до наших рекомендацій, і при повторних візитах у багатьох людей ми бачимо покращення загального стану їх здоров’я».

Share this post