Реагування на масовані атаки по містам України під час новорічних свят

Реагування на масовані атаки по містам України під час новорічних свят

  • Київ.

Волонтери загонів швидкого реагування Українського Червоного Хреста оперативно прибули на місця влучань російських ракет у житлові будинки то обʼєкти цивільної інфраструктури, які були здійснені на столицю України 2 січня.

Допомагаючи працівникам рятувальних служб, волонтери займалися евакуацією постраждалих, наданням першої допомоги та першої психологічної допомоги постраждалим. Людям доставили ковдри, розкладні ліжка та видали плівку для перекриття пошкоджених вікон.

Також було розгорнуто теплопункт для обігріву й забезпечення гарячими напоями та їжею всіх, хто цього потребував.

  • Вишневе.

Внаслідок російського удару було пошкоджено багатоквартирні житлові будинки. Є постраждалі, 2 людей загинуло.

Волонтери загону швидкого реагування Українського Червоного Хреста на місці події надавали першу психологічну допомогу, а також пригощали постраждалих гарячим чаєм. Мешканцям постраждалих будинків видали 1000 м² брезенту на тимчасовий ремонт ушкоджених помешкань.

  • Хотянівка.

Мешканцям постраждалих будинків видали 100 м² брезенту на тимчасовий ремонт ушкоджених помешкань.

  • Гатне.

Мешканцям постраждалих будинків видали 200 м² брезенту на тимчасовий ремонт ушкоджених помешкань.

  • Черкащина.

На Черкащині обласна організація Українського Червоного Хреста декілька днів надавала допомогу постраждалим у м.Сміла, де 29 грудня ракета поцілила   на одну з вулиць приватних будинків. 8 будинків не підлягають відновленню, близько 100 — пошкоджених, родини залишилися без житла.

Волонтери підтримують постраждалих та допомагають їм забезпечити найнеобхідніше: безпеку, сон, їжу, тепло.

У день атаки разом з рятувальними службами вони встановили намет для ночівлі всіх, хто постраждав або був залучений в ліквідації.

Волонтери загонів швидкого реагування Українського Червоного Хреста України Черкаської області допомагали в домогосподарствах з незначними пошкодженнями: забивали плівкою та брезентом вікна й дахи.

Також було розгорнуто пункт, що діяв чотири дні, де можна було зігрітися, перекусити й відпочити постраждалим та тим, хто брав участь у ліквідації наслідків атаки.

Людей забезпечили плівкою, брезентом, продуктовими наборами. Разом з Canadian Red Cross  постраждалим родинам надали спальні набори, що складалися з подушки, ковдри та постільної білизни, набори посуду та напої від партнера Соca-Cola.

Перший етап реагування завершено, але попереду велика робота з відбудови, організація місць проживання на тривалий час для людей, чиє житло зруйновано або потребує капітального ремонту.

  • Харків.

Останній тиждень Харків опиняється під ворожими обстрілами. Атакують центр міста, руйнують житлові будинки та обʼєкти цивільної інфраструктури. Багато постраждалих, серед яких діти. За останні дні близько 100 житлових будинків зазнали різного ступеня пошкодження. Люди залишилися без домівок й потребують найнеобхіднішого.

На місцях разом із рятувальниками та іншими службами міста працюють чергові екіпажі загону швидкого реагування Харківської обласної організації Українського Червоного Хреста. Вони розбирають завали, транспортують та надають першу допомогу пораненим. Волонтери також проводять обхід постраждалих будинків, де вибуховою хвилею повибивало вікна та були пошкоджені двері, збирають потреби людей та надають необхідну гуманітарну допомогу. До роботи залучають кінологів з пошуковими собаками.

Photographer: Eugene Hertnier.

  • Одеса.

29 грудня, внаслідок масштабної атаки на країну, в місті пошкоджені обʼєкти цивільної та житлової інфраструктури: школа, багатоповерхівки, приватні будинки. Зазнали руйнувань близько 50 будинків, пошкодження отримали 186 квартир. 31 грудня атакою пошкоджено щонайменше три багатоквартирні та три приватні будинки, господарські споруди.

На місцях ліквідації наслідків атак всі дні працюють оперативні штаби міської адміністрації та волонтери Одеської обласної організації Українського Червоного Хреста для допомоги постраждалим.

На декількох локаціях волонтери загону швидкого реагування та районних організацій Українського Червоного Хреста видавали плівку та брезент для перекриття пошкоджених вікон й даху.

Було розгорнуто пункт допомоги та проведена екстрена видача гуманітарної допомоги.

Також волонтери проводили об’їзд локацій, що зазнали пошкоджень, брали участь у пошуку постраждалих, надавали першу допомогу пораненим першу та психологічну допомогу постраждалим.

  • Дніпро.

Місто постраждало від масованих обстрілів 29 грудня. Через ракетний удар пошкоджено пологовий будинок, торговий центр, житлові будинки.

Дніпропетровська обласна організація Українського Червоного Хреста надавала допомогу постраждалим:
– загін швидкого реагування оперативно прибув на місце події та надавав першу допомогу пораненим й першу психологічну допомогу постраждалим;
– постраждалим волонтери районних організацій видали гуманітарну допомогу — теплі ковдри, спальні комплекти;
– також брали участь у перекритті пошкоджених вікон.

  • Львів.

Внаслідок нещодавньої чергової масованої російської атаки значних руйнувань зазнали житлові будинки, навчальні заклади та обʼєкт критичної інфраструктури.

На місці ліквідації наслідків атаки декілька днів працювали волонтери обласної організації Українського Червоного Хреста, загону швидкого реагування, команда напрямку «Психосоціальної підтримки» й соціальні помічники напрямку «Догляд вдома» Українського Червоного Хреста.

Було розгорнуто пункт обігріву. Тут постраждалі, їх рідні та всі, хто допомагав у ліквідації наслідків атаки, могли відпочити, зігрітися, отримати першу допомогу та першу психологічну допомогу, випити гарячого чаю чи перекусити. Також волонтери долучилися до перекриття зруйнованих віконних конструкцій.

Share this post