На Рівненщині у місті Корець відкрито соляну кімнату Українського Червоного Хреста

На Рівненщині у місті Корець відкрито соляну кімнату Українського Червоного Хреста

Населення Корецької, Межиріцької та Гощанської громад, а це понад 52 тисячі жителів, з яких 3 тисячі людей вразливих категорій, отримають доступ до галотерапії. Це фізіотерапевтичний метод лікування та профілактики захворювань дихальних шляхів, ЛОР-органів, шкіри, сезонних респіраторних інфекцій та серцево-судинних хвороб. Метод підходить як для дітей, так і дорослих, у тому числі літніх людей.

«Ідея створення соціальної соляної кімнати знайшла підтримку в обличчях Корецького міського голови та керівника Корецької міської лікарні, оскільки 70% звернень у лікарню пов’язані із захворюваннями дихальних шляхів» — відмітив голова Корецької організації Українського Червоного Хреста Олександр Якимчук.

«Ми маємо намір запровадити нову соціальну послугу для населення Кореччини з метою профілактики захворювань дихальних шляхів. Для вразливих категорій населення ця послуга буде безкоштовною — один курс раз на рік» — підкреслив спеціаліст з розвитку організації та волонтерства Олександр Сухий.

Соляна кімната була створена завдяки спільним зусиллям волонтерів Українського Червоного Хреста, місцевої влади та із залученням коштів в рамках реалізації програми BraVo.

Німецький Червоний Хрест підтримав проект й виділив на закупівлю обладнання та будівельних матеріалів 350 000 гривень.

До додаткового облаштування приміщень долучилася вся громада міста. Соціальна соляна кімната розташована на першому поверсі, й завдяки спеціальному обладнанню, яке вже було розміщено в лікарні, доступна людям з інвалідністю.

Також поруч з соляною кімнатою запрацювала соціальна пральня Українського Червоного Хреста, де можна випрати й висушити одяг.

Щоб отримати більше інформації про роботу соціальних соляної кімнати та пральні, завітайте за адресою м. Корець, вул. Володимирська,14 А (на території КНП “Корецька міська лікарня”) або телефонуйте +38 096 572 14 45.

А якщо бажаєте долучитись до волонтерства, ми чекаємо у Корецькій організації Українського Червоного Хреста за адресоюм м. Корець, вул. Б. Хмельницького, 8 Б, або телефонуйте +38 096 572 14 45.

 

Share this post