Допомога на місцях ліквідації атаки на Україну

Допомога на місцях ліквідації атаки на Україну

Сьогодні вночі українські міста зазнали чергової російської масованої ракетної атаки: Київ, Одеса, Дніпро, Запоріжжя, Львів, Харків… Близько 110 ракет.. Під ударом, зруйновані, пошкоджені та у вогні багатоповерхові житлові будинки, приватні домогосподарства, пологовий, навчальні заклади, об’єкти критичної та промислові інфраструктури. На жаль, є загиблі та десятки поранених.

Станом на 13:00 загальна кількість загиблих внаслідок сьогоднішньої атаки зросла до 18 людей. Ще 132 людини поранені.

  • Київ.

Два екіпажі загонів швидкого реагування Національного комітету Українського Червоного Хреста та Київської області знаходяться на місці надзвичайної ситуації у столиці. Встановлено намет, де волонтери надають гарячі напої співробітникам ДСНС України, які працюють на місці влучання, та допомагають всім, хто потребує підтримки.

  • Дніпро.

На місцях влучань працювали 12 волонтерів Українського Червоного Хреста, задіяно 4 одиниці техніки. Першу допомогу надали 5 особам з важкими пораненнями та 28 — з легким. Також була надана перша психологічна допомога людям, що постраждали.

  • Запоріжжя.

12 волонтерів загонів швидкого реагування працюють на місці надзвичайної ситуації та надають першу допомогу людям, допомагають фахівцям ДСНС України. Першу допомогу надано 7 постраждалим. Наразі відомо про 4 загиблих.

  • Львів.

На місці працюють 15 волонтерів Українського Червоного Хреста: розгорнуто пункт допомоги і вже понад 30 осіб звернулись за підтримкою. Також працює команда напрямку психосоціальної підтримки, яка надає постраждалим першу психологічну допомогу.

  • Одеса.

Волонтери загону швидкого реагування працюють на місці влучання у багатоповерховий житловий будинок спільно з підрозділами ДСНС України. Надають допомогу постраждалим, рятувальникам.

Share this post