За рік мобільні медичні бригади Українського Червоного Хреста надали у Вінницькій області понад 30 000 медичних консультацій

За рік мобільні медичні бригади Українського Червоного Хреста надали у Вінницькій області понад 30 000 медичних консультацій

Мобільні медичні бригади Українського Червоного Хреста надають медичну допомогу у віддалених населених пунктах областей та тим, хто цього потребує. У Вінницькій області функціонують 8 таких бригад у Хмільницькій, Жмеринській, Гайсинській, Тульчинській та Могилів-Подільській громадах.

Кожна бригада складається із сімейного лікаря, медичних сестер та водія. Під час виїзду фахівці мобільних медичних бригад безкоштовно надають медичні послуги:

  • проводять медичні консультації;
  • обстежують стан здоров’я пацієнтів;
  • призначають схеми лікування та видають безрецептурні ліки;
  • виписують направлення до профільних медичних фахівців тощо.

Прийом людей відбувається за принципом «живої черги», і продовжується до тих пір, поки є люди, які потребують їх допомоги.

За рік мобільні медичні бригади Українського Червоного Хреста надали у Вінницькій області понад 30 000 медичних консультацій. Кожного дня вони долають сотні кілометрів та їдуть туди, де потрібна допомога.

Діяльність мобільних медичних бригад у Вінницькій області реалізується за підтримки Італійського Червоного Хреста.

Share this post