На Рівненщині Український Червоний Хрест відкриває соціальну перукарню, кімнату масажу та зал для фізичних вправ

На Рівненщині Український Червоний Хрест відкриває соціальну перукарню, кімнату масажу та зал для фізичних вправ

У місті Здолбунів відкрито новий Центр соціальних послуг Українського Червоного Хреста. Він створений для Здолбунівської, Мізоцької й Здовбицької громад, тобто для понад 56 000 місцевих жителів та 1 100 внутрішньо переміщених осіб. Цей простір стане майданчиком для роботи волонтерів, підтримки ВПО, людей з інвалідністю й усіх тих, хто опинився в біді, а також місцем отримання ряду соціальних послуг для кожного члена громад.

«Вже функціонує простір для проведення заходів з психосоціальної підтримки для дітей та дорослих, зал для проведення тренінгів з першої допомоги, мінної небезпеки, догляду вдома. Заплановано також створення «Клубу довголіття» для членів громади літнього віку. Ми вже незабаром відкриємо соціальну перукарню, масажний кабінет, спеціальну зону відновлення із спорядженням для фізичних вправ, а також «Банк прокату реабілітаційного обладнання», — відмітила Руслана Мичка, голова Здолбунівської міської організації Українського Червоного Хреста.

Створення Центру стало можливим завдяки згуртованості волонтерів, громади та в рамках реалізації програми #Bravo. Завдяки фінансуванню Німецького Червоного Хреста було придбано приміщення та проведено капітальний ремонт, а також закуплено необхідне обладнання для запуску ряду соціальних послуг.

«Рік тому ця ідея здавалась нереальною, але хорошій справі судилось статися. Це було б неможливо без міцної та надійної команди, яка генерує ідеї та демонструє готовність впроваджувати їх у життя», — підкреслила Марія Бєлікова, голова Рівненської обласної організації Українського Червоного Хреста.

Щоб отримати більше інформації про послуги, роботу Центру або долучитися до волонтерства, завітайте до міської організації Українського Червоного Хреста за адресою: м. Здолбунів, вул. Фестивальна, 2, або телефонуйте +38096 357 20 79.

Share this post