Проводимо заходи із залучення людей з фізичною інвалідністю з метою підвищення рівня готовності надання першої допомоги

Проводимо заходи із залучення людей з фізичною інвалідністю з метою підвищення рівня готовності надання першої допомоги

Інструктори з першої допомоги Українського Червоного Хреста проводять заходи із залучення людей з фізичною інвалідністю з метою підвищення рівня готовності надання першої допомоги.

«З початку повномасштабного вторгнення наші інструктори щоденно по всій Україні провадять тренінги та майстер класи. У результаті понад 165 тисяч осіб вже навчені та знають як діяти у критичних ситуаціях, коли під рукою не має нічого, окрім підручних засобів. Але ми на цьому не зупиняємось. Кожен, не залежно від фізичних можливостей, має знати як рятувати життя, як зупинити кровотечу, як накласти пов’язку, як надати допомогу людині, яка без свідомості то дихає. Саме тому, ми ініціювали та розробляємо спеціальну програму навчання першої допомоги для людей, які мають різні види інвалідності», – наголосила Надія Ямненко, керівник відділу першої допомоги Українського Червоного Хреста.

Адаптація навчальних матеріалів до потреб людей та інклюзією є одним з пріоритетних напрямків Українського Червоного Хреста. Наприклад, у вересні 2023 року презентовано унікальну книгу з першої допомоги шрифтом Брайля від Українського Червоного Хреста, розроблену відділом першої допомоги. Наразі вона розповсюджується серед спеціалізованих закладів, де всі бажаючі можуть з нею познайомитись.

Share this post