Догляд вдома: історія 70-річної Світлани Йосипівни

Догляд вдома: історія 70-річної Світлани Йосипівни

70-річна Світлана Йосипівна Копча з Великого Березного є підопічною проекту “Догляд вдома” Закарпатської обласної організації Українського Червоного Хреста. Жінка десятки років працювала у пенсійному фонді, проте зараз, ставши пенсіонеркою, сама потребує допомоги.

5 років на самоті.

Світлана Йосипівна все своє життя присвятила дітям та чоловіку. Проте поважні роки зустрічає одна, чоловік покинув цей світ 5 років тому, а діти роз’їхались. Син та донька Світлани Йосипівної щиро люблять її, допомагають та підтримують у важкі часи, проте бути поряд наразі не можуть через життєві обставини. Завдяки програмі “Догляд вдома” такі світлі люди, як Світлана Йосипівна, завжди відчувають поряд підтримку та теплоту.

Чесна, справедлива й дуже милосердна.

Саме так про Світлану Йосипівну відзивається її опікунка Ганна Муратівна. Сама пенсіонерка безмежно вдячна своїй опікунці та Українському Червоному Хресту за турботу та увагу, приділену їй. Жінки багато часу проводять разом. Гуляють, аби відволіктись від буднів, годинами розмовляють, адже за 70 років у Світлани Йосипівної назбиралося багато цікавих історій. Ганна Муратівна допомагає своїй підопічній підтримувати зв’язки з громадою, купує ліки та продукти, співпрацює з Мобільною Медичною Бригадою Великого Березного для надання кваліфікованої допомоги Світлані Йосипівній.

Зазначимо, що наразі Ганна Муратівна опікується 7-ма мешканцями Великого Березного, в тому числі й особами з інвалідністю.

Зазначимо, що на базі Закарпатської обласної організації Українського Червоного Хреста програма “Догляд вдома” запрацювала восени минулого року й наразі охоплює 19 населених пунктів в Ужгородському, Мукачівському та Хустському районах. З початку роботи соціальні працівники програми “Догляд вдома” надали послуги 130-м особам. Наразі в області 123 особи отримують допомогу від Українського Червоного Хреста в рамках програми.

Програма реалізується за підтримки Австрійського Червоного Хреста (Neighbour in Need).

Share this post