З отримувачів допомоги у волонтери: історія двох хлопців з Харківщини

З отримувачів допомоги у волонтери: історія двох хлопців з Харківщини

До повномасштабного вторгнення ці хлопці були отримувачами послуг від Українського Червоного Хреста, а зараз стали волонтерами й допомагають іншим.

«Саша завжди брав участь в усіх святкових концертах інтернату. Також мав виступи в обласних фестивалях та фестивалях національного рівня, де займав призові місця. Олексій же – працелюбний, прибирав територію інтернату, готував сіно для господарства, зрощував овочі на городі тощо», — розповідає Ірина, співробітниця психоневрологічного інтернату у місті Куп’янськ на Харківщині.

До психоневрологічного інтернату волонтери Купʼянської міської організації Українського Червоного Хреста здійснювали регулярні виїзди. Вони проводили заходи з психосоціальної підтримки. Під час таких заходів Олександр та Олексій й познайомилися з волонтерами.

«Хлопці завжди чекали на волонтерів та друзів з Українського Червоного Хреста і їхні заняття».

Із осені 2022 року хлопці почали брати активну участь у житті Українського Червоного Хреста — стали частиною команди волонтерів.

Олексій про свій досвід: «Я волонтер Українського Червоного Хреста вже рік, і дуже радий підтримувати людей в евакуаціях, в розвантаженні та видачі допомоги людям. У свій час мені подобалося допомагати людям, ще коли знаходився в інтернаті».

«Мені подобається волонтерство як можливість допомогти нужденним. Обожнюю виконувати свою роботу в цих стінах — займатися банком одягу» – додає про себе Олександр.

У нашій організації кожен має підтримку та можливість реалізовувати свої потенціали.

Фото: Олександр праворуч, Олексій ліворуч.

Share this post