Координаційний центр підтримки цивільного населення при Львівській обласній військовій адміністрації проводить навчальні заході за участі Українського Червоного Хреста

Координаційний центр підтримки цивільного населення при Львівській обласній військовій адміністрації проводить навчальні заході за участі Українського Червоного Хреста

Український Червоний Хрест разом з іншими організаціями, задіяними у сфері психічного здоров’я та психосоціальної підтримки, бере участь у навчальних заходах для більше ніж 500 фахівців першої лінії. Серію заходів проводить Координаційний центр підтримки цивільного населення при Львівській обласній військовій адміністрації.

Основна мета заходів – визначення стандартів в роботі фахівців із населенням, навчання базовим стандартам у сфері психічного здоров’я та психосоціальної підтримки, побудова системи координації команд. Учасниками стали: проєкт Психічне здоров’я для України (MH4U), Благодійний фонд «Право на захист», гуманітарна організація Solidarités International, Мальтійська служба допомоги, Клініка сімейного здоров’я, Міжнародна гуманітарна організація «Людина в біді», благодійна організація «Рокада», Danish Refugee Council, Шпиталь Шептицького, International Medical Corps.

Навчання заплановано для 7 груп фахівців: Центри надання адміністративних послуг, керівники відділів соціального захисту громад, фахівці сфери освіти всіх районів Львівської області. Український Червоний Хрест долучився до події в рамках програми #EU4Health, яка реалізується за підтримки Європейської комісії. Програма спрямована на підтримку людей, які постраждали через війну в Україні, в тому числі на навчання з першої психологічної допомоги. Працівники сфери освіти, соціальної сфери та громадського сектору часто працюють з вразливими категоріями населеннями, тому отримані знання та навички в подальшому можуть бути корисними як у підтримці інших людей, так і турботі про власний добробут.

Share this post