Підготовлено 18 інструкторів з Першої психологічної допомоги

Підготовлено 18 інструкторів з Першої психологічної допомоги

Завдяки отриманим знанням та навичкам учасники зможуть проводити тренінги з ППД для команди Українського Червоного Хреста, а також для соціальних працівників, психологів, викладачів, державних службовців, які надають допомогу постраждалому населенню.

Перша психологічна допомога (ППД) передбачає гуманну, підтримуючу практичну допомогу людям, які перебувають у скрутному становищі, з повагою до їхньої гідності, культури та здібностей. Також ППД є профілактичним заходом, який допомагає запобігти виникненню проблем із психічним здоров’ям після пережитих подій. Навички правильного надання ППД дозволять майбутнім інструкторам виявляти потреби населення у сфері психічного здоров’я й психосоціальної підтримки та перенаправляти до фахівців тих, хто цього потребує.

Майбутніх інструкторів готували досвідчені тренери відділу психічного здоров’я та психосоціальної підтримки Українського Червоного Хреста й технічна радниця довідкового центру Психосоціальної підтримки Міжнародної Федерації Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця Ганна Голоктіонова.

Тренінг відбувся в рамках програми #EU4Health за підтримки Данського Червоного Хреста та Європейської комісії.

Share this post