На Житомирщині вихованців підліткового клубу «Пролісок» вчили правилам мінної безпеки та першої допомоги

На Житомирщині вихованців підліткового клубу «Пролісок» вчили правилам мінної безпеки та першої допомоги

Вихованці підліткового клубу «Пролісок» Міського культурно-спортивного центру — діти з інвалідністю.

«В такий нелегкий час ці діти мають знати необхідні речі. А їхні батьки — вміти їх заспокоїти під час повітряної тривоги, надати першу допомогу та застерегти від небезпечних предметів», — сказала педагогиня-організаторка підліткового клубу Ганна Гвоздицька.

З дітьми працювали психологиня та фахівчиня відділу агітаційно-пропагандистської роботи головного управління ДСНС України у Житомирській області. Вони провели заняття з підтримки психічного здоровʼя практикою «заземлення» та ознайомили дітей з правилами пожежної й мінної безпеки.

Тренерка з першої допомоги Українського Червоного Хреста навчила алгоритму надання першої допомоги дітей, а батьків — серцево-легеневої реанімації. Кожен охочий міг застосувати набуті вміння на практиці.

Валентина Бондар — мама Максима, одного з відвідувачів клубу, сказала: «Вражена роботою ДСНС та Українського Червоного Хреста: фахівці готують дітей до сучасних реалій. Це дуже корисно, адже в житті бувають різні ситуації. Ми переконалися, що дітям це цікаво, вони активно включалися у роботу».

Матеріал: Житомирська міська рада.

Share this post