Український Червоний Хрест взяв участь у засіданні міжвідомчої координаційної ради, створеної в рамках Всеукраїнської програми психічного здоров’я за ініціативи Першої леді Олени Зеленської

Український Червоний Хрест взяв участь у засіданні міжвідомчої координаційної ради, створеної в рамках Всеукраїнської програми психічного здоров’я за ініціативи Першої леді Олени Зеленської

У Києві відбулося чергове засідання міжвідомчої координаційної ради з питань охорони психічного здоров’я та надання психологічної допомоги людям, які постраждали через війну в Україні.

Однією з учасниць стала Анна Діденко, керівник департаменту Реабілітації та підтримки Українського Червоного Хреста, який постійно працює над впровадженням програми та допомагає зробити доступною психосоціальну підтримку для населення. Подія відбувається в рамках Всеукраїнської програми психічного здоров’я, ініційованої Першою леді Оленою Зеленською.

Під час засідання були розглянуті такі питання:

  • Презентація діяльності Координаційного центру з психічного здоров’я Кабінету Міністрів України, а саме впровадження Всеукраїнської програми психічного здоров’я.
  • Звіти міністерств про впровадження проєктів з психічного здоров’я та психосоціальної підтримки в 2022-2023 роках і ключові напрямки політики з інтеграції психічного здоров’я.
  • У розгорнутому маркетплейсі міністерства та міжнародні партнери України зможуть представити інформаційні та комунікаційні матеріали у сфері психічного здоров’я й психосоціальної підтримки.

Засідання стало платформою для об’єднання зусиль органів влади, формування та реалізації державної політики у сфері охорони психічного здоров’я, а також оперативного прийняття рішень у сфері охорони психічного здоров’я та надання психологічної допомоги людям, які постраждали через війну в Україні.

Серед учасників – представники посольств і міжнародних організацій: представництва Організації Об’єднаних Націй в Україні, Бюро Всесвітньої організації в Україні, представники посольств інших країн, голови Обласних військових адміністрацій.

Нагадаємо, що Всеукраїнська програма психічного здоров’я, ініційована Першою леді Оленою Зеленською, передбачає створення української моделі системи охорони психічного здоров’я та психосоціальної підтримки. Також метою є формування серед мешканців України культури турботи про психічне здоров’я.

Розробку та впровадження програми координує Міністерство охорони здоров’я України спільно з українськими та іноземними фахівцями. Ініціатива реалізується за підтримки Всесвітньої організації охорони здоров’я.

Український Червоний Хрест співпрацює з державними структурами та реалізує напрямок психічного здоров’я та психосоціальної підтримки для населення, яке постраждало через війну в Україні, в рамках програми #EU4Health за підтримки Європейської комісії.

Share this post