Український Червоний Хрест доєднується до міжнародної інформаційної кампанії “16 днів активізму проти гендерно-зумовленого насильства”

Український Червоний Хрест доєднується до міжнародної інформаційної кампанії “16 днів активізму проти гендерно-зумовленого насильства”

Український Червоний Хрест доєднується до міжнародної інформаційної кампанії “16 днів активізму проти гендерно-зумовленого насильства”, що триває з 25 листопада до 10 грудня 2023 року.

За підтримки Шведського та Канадського Червоних Хрестів, Український Червоний Хрест навчає персонал і волонтерів як діяти у разі гендерно-зумовленого насильства. Підходи, які використовуються у навчанні, орієнтовані на тих, хто постраждав, та включають навчання навичкам надання першої психологічної допомоги постраждалим від гендерно-зумовленого насильства.

Окрім того, в рамках кампанії Український Червоний Хрест за підтримки Норвезького Червоного Хреста провів тренінг для працівників мобільних медичних пунктів щодо реагування на гендерно-зумовлене насильство та перенаправлення до спеціалістів.

Як кожен з нас може допомогти людині, яка постраждала від гендерно-зумовленого насильства?

Практикуйте принцип першої психологічної допомоги «Спостерігайте-Слухайте-Перенаправляйте»:

  1. Спостерігайте за можливостями людини, яка постраждала: як їй вдається забезпечити свої базові потреби (доступ до їжі, води, одягу, медикаментів тощо);
  2. Слухайте активно, виражаючи емпатію (запитуйте про потреби та труднощі, дотримуйтеся конфіденційності та поваги, намагайтеся створити психологічно безпечне середовище);
  3. Перенаправляйте людину до спеціалістів, які можуть надати кваліфіковану допомогу та захист.

Пам’ятайте: важливо забезпечити людину необхідною інформацію та контактами центрів допомоги замість порад та особистих суджень.

Контакти гарячої лінії допомоги постраждалим від гендерно-зумовленого насильства:

Гаряча лінія Українського Червоного Хреста – 0 800 332 656.

Share this post