Надзвичайний та Повноважний Посол України у Великій Британії відвідав центр матері та дитини «Незламні матусі»

Надзвичайний та Повноважний Посол України у Великій Британії відвідав центр матері та дитини «Незламні матусі»

Надзвичайний та Повноважний Посол України у Великій Британії Мартін Гарріс та радниця з гуманітарних питань Еліс Хупер відвідали центр матері та дитини «Незламні матусі», побудований за підтримки Українського Червоного Хреста.

Разом з представником Британського Червоного Хреста Джеремі Сміт, головою Львівської обласної організації Українського Червоного Хреста Іваном Семераком та головним архітектором м.Львів Антоном Коломєйцевим вони ознайомилися з проєктом, його функціонуванням та важливістю для підтримки вагітних жінок та породіль з немовлятами. Адже центр надає прихисток тим, хто через війну покидає власні домівки та шукає безпеки для себе і дітей.

Нагадаємо, що центр «Незламні матусі» у Львові, побудований за підтримки Українського Червоного Хреста, номіновано на найпрестижнішу архітектурну премію в Європі. Її вручають за найкращі проєкти в галузі сучасної архітектури.

Комплекс «Незламні матусі» було реалізовано у співпраці Українського Червоного Хреста та Львівської міської ради. Він є центром матері та дитини в межах екосистеми UNBROKEN.

На будівництво двох будиночків, які представляють собою двоповерховий гуртожиток загальною площею 1300 м², по 650 м² кожен, Український Червоний Хрест те виділив на зведення будинків 26 млн грн. Сюди входить фінансування повного будівництва від фундаменту до даху, включно з вікнами та ремонтом.

Тут проживають вагітні внутрішньо переміщені жінки із маленькими дітьми. Центр відкрили у липні 2022 року. Зараз у будиночках проживає близько 50 осіб.

Share this post