Український Червоний Хрест взяв участь у Науковій конференції Innovation in Humanitarian Habitat

Український Червоний Хрест взяв участь у Науковій конференції Innovation in Humanitarian Habitat

У Люксембурзі Український Червоний Хрест взяв участь у Науковій конференції Innovation in Humanitarian Habitat.

Міжнародні фахівці у гуманітарній сфері, будівельники, інженери, архітектори та студенти обговорювали питання щодо задоволення потреб в житлі найбільш уразливих верств населення.

Представники напрямку Відновлення та Департаменту реагування на надзвичайні ситуації Українського Червоного Хреста, завдяки підтримці Croix-Rouge luxembourgeoise, також приєднались до дискусійних панелей й поділились своїм досвідом у будівництві та облаштуванні комфортних прихистків для внутрішньо переміщених осіб, матерів із дітьми, багатодітних родин, які покинули своє житло, рятуючи життя.

Напрямок Відновлення досить новий у діяльності Українського Червоного Хреста, адже його започатковано у результаті початку повномасштабного вторгнення у лютому 2022 року, коли з’явилась колосальна потреба у тимчасовому житлі та укриттях для людей, що тікали від війни.

Попри такий короткий шлях, фахівці напрямку можуть пишатись значними досягненнями, а це:

  • будівництво центру матері та дитини у Львові на 100 місць для вагітних жінок й жінок з дітьми, який номіновано на найпрестижнішу архітектурну премію ЄС; European Union Prize for Contemporary Architecture – Mies van der Rohe Award 2024;
  • реконструкція реабілітаційних центрів у Львові та Лютежі;
  • будівництво прихистків для населення у Київській, Чернігівській, Закарпатській та Житомирській областях;
  • забезпечення громад генераторами, станціями очистки води тощо.

Share this post