На Львівщині відбувся захід з психосоціальної підтримки для родин, чиї рідні зникли безвісти

На Львівщині відбувся захід з психосоціальної підтримки для родин, чиї рідні зникли безвісти

Протягом трьох днів родини з Львівської, Волинської, Івано-Франківської, Хмельницької областей, близькі яких зникли без вісти від початку війни в Україні, мали можливість взяти участь у спільній зустрічі, яку організувала Львівська обласна організація Українського Червоного Хреста.

Волонтери та співробітники відділу відновлення родинних зав’язків провели неформальну зустріч та обговорили з учасниками тему турботи про себе.

Також в рамках події відбувся майстер-клас з першої допомоги. А співробітники напрямку психічного здоров’я та психосоціальної підтримки провели заняття з елементами творчості. У створеному безпечному просторі учасники мали можливість заспокоїтися, висловити власні почуття та почути історії людей, які опинились у схожій життєвій ситуації.

Український Червоний Хрест проводить такі зустрічі за підтримки представників Міжнародного Руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяця на постійній основі. Адже для людей, які втратили зв’язок з близькими, може бути важко впоратися з переживаннями та потрібна підтримка, щоб впоратися з негативними емоціями.

Share this post