Український Червоний Хрест взяв участь у наймасштабнішій події країни у сфері психічного здоровʼя та психосоціальної підтримки

Український Червоний Хрест взяв участь у наймасштабнішій події країни у сфері психічного здоровʼя та психосоціальної підтримки

У Києві відбувся 1-й Форум із психічного здоровʼя на тему: “Рух до системи та послуг із психічного здоров’я майбутнього: досвід України з розбудови спроможностей, відновлення та удосконалення”. Одним зі спікерів форуму стала керівник департаменту реабілітації та підтримки Українського Червоного Хреста Анна Діденко. Вона розповіла, як команда напрямку психічного здоров’я та психосоціальної підтримки надала допомогу майже пів мільйону людей від початку повномасштабного конфлікту в Україні, а також про досвід діяльності напрямку від 2014 року.

На форумі піднімалися теми: як вчасно та якісно надана базова підтримка дозволяє запобігти розвитку більш складних проблем з психічним здоров’ям; навчання та підтримка команди Українського Червоного Хреста, а також спеціалістів інших організацій, які працюють з населенням України; що саме дає психосоціальна підтримка людям; наскільки позитивно вплинула участь у заходах на учасників згідно з даними опитування; де, коли та кому надається перша психологічна допомога.

Також в рамках події команда Українського Червоного Хреста мала можливість поділитися не лише власним досвідом, а й представити учасникам:

  • тренінгові матеріали, які використовуються для навчання та підготовки співробітників та волонтерів та методичні матеріали, які можна використовувати для роботи з дітьми та дорослими;
  • інформаційні матеріали для поширення знань про психічне здоров’я та психосоціальну підтримку;
  • набори для волонтерів, які надають першу психологічну допомогу людям під час реагування на надзвичайні ситуації.

Протягом трьох днів учасники взяли участь у дискусійних панелях, нетворкінгах, сесіях, представили презентації про діяльність різних організацій та компаній, спрямованих на підтримку населення України.

Організаторами та учасниками форуму стали представники Всесвітня організація охорони здоров’я з різних країн, Координаційний центр з психічного здоров’я при Кабінет Міністрів України, Всеукраїнська програма з психічного здоров’я «Ти як?», створена за ініціативи Олени Зеленської, представники програми з психічного здоров’я MH4U, а також державних органів, неурядових установ та міжнародних організацій сфері психічного здоров’я та психосоціальної підтримки для населення України.

Форум став платформою для обміну ідеями та досвідом, а також спільного навчання. Учасники визначили шляхи розвитку охорони психічного здоров’я, зокрема в умовах гуманітарної кризи. Також в рамках події були розглянуті теми підвищення обізнаності про психічне здоров’я та реагування на потреби населення під час надзвичайних ситуацій. І ми як Український Червоний Хрест мали можливість виступити одним з експертів, який надає якісну базову підтримку різним людям майже по всій Україні.

Форум можна переглянути нижче:

Share this post