Український Червоний Хрест бере участь у 1-му Форумі із психічного здоровʼя

Український Червоний Хрест бере участь у 1-му Форумі із психічного здоровʼя

Український Червоний Хрест бере участь у 1-му Форумі із психічного здоровʼя, який приймає Україна, “Рух до системи та послуг із психічного здоров’я майбутнього: досвід України з розбудови спроможностей, відновлення та удосконалення”.

Форум стартував сьогодні та триватиме 3 дні.

Сьогодні одним зі спікерів форуму стане керівник департаменту реабілітації та підтримки Українського Червоного Хреста Анна Діденко. Вона розповість про підтримку та послуги на рівні громади, запроваджені у межах гуманітарного реагування, які надає Український Червоний Хрест.

Протягом трьох днів представники українських і міжнародних організацій, які виступають експертами у сфері психічного здоровʼя та психосоціальної підтримки, обговорять такі теми:

  • «Відновимо людину і людина відновить все»: про Всеукраїнську програму з психічного здоров’я, ініційовану першою леді України Оленою Зеленською.
  • Рух до послуг із психічного здоров’я майбутнього: глобальні та європейські програми, що формують системи та послуги з психічного; кейси, кроки та послуги у сфері психічного здоров’я.
  • Координація гуманітарної відповіді та послуг із психічного здоров’я.
  • Нетворкінги, презентації та сесії на теми: послуги з психічного здоров’я на рівні первинної медичної допомоги; спеціалізовані послуги з психічного здоров’я; трансформація послуг із психічного здоров’я у часи криз тощо.

Організаторами форуму стали World Health Organization (WHO), Координаційний центр з психічного здоров’я при Кабінеті Міністрів України та Всеукраїнська програма з психічного здоров’я «Ти як?», створена за ініціативи Олена Зеленська.

Доєднуйтесь до трансляції за посиланням.

Share this post