Історія повернення пані Тамари з Польщі на батьківщину

Історія повернення пані Тамари з Польщі на батьківщину

Війна в Україні – справжнє випробування для людей, які переживають вже другу страшну війну в своєму житті. Серед них – 84 річна пані Тамара, яка виїхала до Польщі через повномасштабне вторгнення ще у серпні 2022 року. З того часу багато випробувань випало на долю жінки, але бажання відчути себе знову вдома було наскільки непереробним, що мужня українка подолала сотні кілометрів до рідної домівки.

До Служби розшуку Українського Червоного Хреста звернулись колеги з Польського Червоного Хреста з інформацією, що на території їх країни перебуває 84-річна громадянка України, яка хоче повернутись додому, але за станом здоров’я самостійно цього зробити не може. Дякуємо колегам із Польського Червоного Хреста, які надали підтримку нашій співвітчизниці та запропонували свою допомогу у транспортуванні до кордону з Україною, враховуючи вік та стан здоров’я жінки.

Зі свого боку, волонтери загонів швидкого реагування Тернопільської та Вінницької обласних організацій та служби розшуку Українського Червоного Хреста зустріли пані Тамару, організували маршрут перевезення, надали їй психологічну підтримку та допомогли дістатися до рідного дому.

У результаті злагоджених та оперативних дій наших волонтерів, рано вранці 28 вересня 2023 року на Вінниччині відбулось возз’єднання пані Тамари із рідними.

Ми поруч.

Share this post