Робочий візит керівництва Українського Червоного Хреста до Болгарії

Робочий візит керівництва Українського Червоного Хреста до Болгарії

Під час дводенного візиту до Болгарії, генеральний директор Максим Доценко та керівниця департаменту стратегічного партнерства та міжнародних зв’язків Національного комітету Товариства Червоного Хреста України Ірина Бойчева у супроводі представників Болгарського Червоного Хреста провели зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом України в Республіці Болгарія, Олесею Ілащук, а також із заступником Міністра закордонних справ Болгарії, Іреною Дімітровою. Під час зустрічі обговорювалася важливість допомоги Україні від Міжнародного Руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяця, необхідність транскордонного співробітництва та надання своєчасної гуманітарної допомоги, підтримки від Болгарії й співпраці з огляду на велику кількість внутрішньо переміщених осіб та людей, які потребують допомоги.

Під час візиту представники Українського Червоного Хреста зустрілися з Національною радою Болгарського Червоного Хреста, президентом, академіком Христо Григоровим та генеральним директором, професором, доктором Красимиром Гіговим, який вручив членам делегації почесну дошку.

На зустрічі з командою Bulgarian Red Cross була презентована діяльність з підтримки громадян України, які отримали тимчасовий захист в Болгарії та перебувають на території країни. Також під час зустрічі з болгарськими колегами було зосереджено увагу на постійній підтримці сімей, роботі з інтеграції дітей у болгарські навчальні заклади та партнерстві з різними установами та організаціями. Представник Міжнародної Федерації Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця Джеймс Белламі розповів про різні напрямки та заходи, спрямовані на підтримку України, пов’язані з майбутнім зимовим періодом.

Під час зустрічей Максим Доценко висловив подяку всім болгарам за постійну підтримку та допомогу українцям під час повномасштабного вторгнення.

 

Share this post