Сьогодні розпочалася дводенна робоча зустріч напрямку «Мобільні медичні бригади» Українського Червоного Хреста

Сьогодні розпочалася дводенна робоча зустріч напрямку «Мобільні медичні бригади» Українського Червоного Хреста

Основною метою зустрічі є обговорення стратегії діяльності мобільних медичних бригад в 2024-2025 роках, особливостей її впровадження, перспектив розвитку цього напрямку та допомога системі охорони здоров’я України.

Протягом двох днів будуть обговорюватися питання:

  • стратегії розвитку мобільних медичних бригад Українського Червоного Хреста;
    взаємодії з державними органами охорони здоров’я;
  • особливості та покращення логістичних можливостей мобільних медичних бригад Українського Червоного Хреста;
  • потенційне впровадження у діяльність мобільних медичних бригад сучасних світових практик та технологій, таких як: мобільні медичні бригади швидкого реагування на надзвичайні ситуації, впровадження телемедицини тощо;
  • ефективна взаємодія мобільних медичних бригад з іншими напрямками Українського Червоного Хреста для більш комплексної та ефективної гуманітарної допомоги тим, хто цього потребує;
  • обмін досвідом між регіональними командами мобільних медичних бригад та викликами, з якими вони стикаються у наданні первинної медичної допомоги й при реагуванні на надзвичайні ситуації в країні.

Наразі в Україні працюють 127 мобільних медичних бригад у 22 областях України. Мобільні медичні бригади — пересувні медичні команди, які здійснюють виїзди у найвіддаленіші населені пункти країні та надають первинну медичну допомогу тим, хто цього потребує. За понад рік свого існування, мобільні медичні бригади надали понад півмільйона медичних консультацій по всій Україні.

Share this post