Сьогодні у Києві Український Червоний Хрест презентував книгу з першої допомоги, написану шрифтом Брайля

Сьогодні у Києві Український Червоний Хрест презентував книгу з першої допомоги, написану шрифтом Брайля

Презентація книги відбулася в рамках Всесвітнього дня першої допомоги (World First Aid Day). Її розробники, інструктори та тренери Товариства Червоного Хреста України, впевнені, що видання важливе для людей з вадами зору, адже наразі життєвою необхідністю є вміння надавати допомогу як собі, так і тим хто поруч.

Максим Доценко, генеральний директор Національного комітету Товариства Червоного Хреста України зазначив:
«Товариство Червоного Хреста України найбільший провайдер з надання тренінгів з першої допомоги в Україні. Сьогодні під час війни наші інструктори дають знання, які рятують життя. Книга з першої допомоги шрифтом Брайля, яку ми сьогодні презентуємо, є унікальним виданням, адже вона дає можливість розширити доступ до знань людям з вадами зору».

«Товариство Червоного Хреста України має три сертифіковані програми та потужний викладацький склад. Наші тренери й інструктори працюють у найвіддаленіших населених пунктах та містах, що знаходяться під постійними обстрілами. Одним з наших пріоритетів є адаптація тренінгів для людей з інвалідністю, людей з вадами зору та слуху, щоб кожен вмів надавати першу допомогу», — наголосила Надія Ямненко, керівник відділу першої допомоги Товариства Червоного Хреста України.

Тетяна Гоєнко, голова Київської міської організації Товариства Червоного Хреста України: «13 вересня Міжнародний День незрячих, тому досить символічно, що саме сьогодні Товариство Червоного Хреста України презентує книгу, яка допоможе вчитись та отримувати цінні знання!»

«Дуже дякуємо всім, хто причетний до створення цієї книги, та бажаємо подальших успіхів у розробці таких корисних видань», — сказав Віктор Романюк, голова правління ГО Київської міської організації Українського товариства сліпих.

Ми поруч!

 

Share this post