Відбулося триденне навчання ЗШР Сумської та Чернігівської областей

Відбулося триденне навчання ЗШР Сумської та Чернігівської областей

Участь у навчанні взяли волонтери загону швидкого реагування «Суми», що був створений Сумською міською організацією Товариства Червоного Хреста України за проєктом «Екстремальність. Знання. Допомога», та загону швидкого реагування Чернігівської й Сумської обласних організацій Товариства Червоного Хреста України. Також долучилися представники навчально-наукового медичного інституту Сумського державного університету, ДСНС України в Сумській області, працівники й волонтери районних організацій Товариства Червоного Хреста України Шостки й Конотопу. Загалом участь взяли понад 65 людей.

У програмі навчання було відпрацювання навичок взаємодії між різними службами порятунку для більш ефективної допомоги у разі надзвичайних ситуацій, зокрема:

  • порятунок потопаючих у воді;
  • надання першої допомоги;
  • основи альпінізму, що допомагають при евакуації постраждалих;
  • основи психологічної злагодженості спільних дій при виконанні складних завдань.

Навчання відбувалося за програмою ВraVo. Саме завдяки реалізації цієї програми Сумською місцевою та обласною організаціями Товариства Червоного Хреста України було створено загін швидкого реагування, а місто отримало злагоджений підрозділ, спроможний допомогти постраждалим в цей нелегкий час.

Share this post