Історія допомоги мобільних медичних бригад на Черкащині

Історія допомоги мобільних медичних бригад на Черкащині

У старому будинку на околицях села Ковалі у Черкаській області живе подружжя літніх людей. Їм майже 90 років. На жаль, з віком у них розвинулися хронічні захворювання суглобів та серцево-судинної системи, які потребують регулярного обстеження та лікування.

Спеціалісти мобільних медичних бригад Товариства Червоного Хреста України приїжджають до села та надають медичну

«Під час нашого візиту ми відвідували людей по їх будинках», – розповідає Наталія, медична сестра мобільної медичної бригади Черкаської обласної організації Товариства Червоного Хреста України.

Через те, що багатьом пацієнтам важко пересуватися навіть в межах кімнати, огляди та обстеження проводять вдома. Люди у селах не зачиняють дверей, а особливо у той час, коли чекають на медиків, які мають приїхати до них.

«У старій хаті ми побачили дідуся, що лежав у ліжку. Привіталися, провели огляд, зробили необхідні медичні процедури, а потім запитали, де його дружина. Дідусь приголомшено відповів — а хіба вона не спить позаду?»

Бригада оглянула хату, але бабусі не знайшла.

Вже прощаючись, на поріг забігла бабуся: «О, а я в цей час бігала до сусідки, щоб подивитися, чи не забули ви про нас з дідусем. Я дуже довго чекала на вас!».

І, справді, для самотніх літніх людей, які проживають у маленьких селах, візит медиків дуже важливий. Вони не можуть поїхати до районної лікарні чи в обласні центри, тому все їх лікування зводиться до рекомендацій кількарічної давнини. Тому, коли приїжджають мобільні медичні бригади Товариства Червоного Хреста України — це не тільки можливість відвідати лікаря, пройти обстеження, а ще й отримати рекомендації та необхідні ліки.

Ми поруч.

Share this post