Заходи з мінної небезпеки на Чернігівщині

Заходи з мінної небезпеки на Чернігівщині

Протягом червня 2023 року Товариство Червоного Хреста України здійснювали заходи відповідно до започаткованої координаційної роботи в сфері протимінної діяльності на Чернігівщині.

Городнянська громада є прикордонним регіоном у Чернігівській області, що зазнала забруднення вибухонебезпечними предметами, та на території якої відбувались бойові дії.

За результатами започаткування спільної координаційної роботи між Товариством Червоного Хреста України та Городнянською міською радою, було передано для громади 500 одиниць офіційних попереджувальних знаків про мінну небезпеку. Їх будуть використовувати для маркування забруднених або ймовірно забруднених територій громади й попередження місцевого населення про небезпечні території.

Також впродовж місяця волонтери Чернігівської обласної організації Товариства Червоного Хреста України у рамках проєкту «Безпечніша поведінка та підвищення обізнаності про ризики мін і вибухонебезпечних залишків війни» була проведена інформаційно-роз’яснювальна робота для працівників Лісового господарства Городнянської громади. Для цієї категорії населення дана інформація є важливою, адже під час роботи працівники можуть наражатися на небезпеку, пов’язану з вибухонебезпечними предметами.

Share this post