Український Червоний Хрест допомагає у відбудові Київщини

Український Червоний Хрест допомагає у відбудові Київщини

Нещодавно представники Товариства Червоного Хреста України зустрілися з Головою Київської обласної військової адміністрації Русланом Кравченко для обговорення питань щодо розбудови й відновлення області, яка однією із перших прийняла на себе атаку російської федерації.

Від початку повномасштабного вторгнення росії на територію України, Товариство Червоного Хреста України на Київщині забезпечило:

  • понад 75 тис ВПО гуманітарною допомогою;
  • підтримку медико-соціальних закладів;
  • проведення заходів з психосоціальної підтримки для понад 7 тис осіб;
  • прихистки понад 500 буржуйками.

Також Товариство Червоного Хреста України виділило близько 20 млн гривень на відновлення пошкоджених під час вибухів вікон та 1,4 тис гривень – на фінансування програми «Прихисток».

Крім того, Товариство Червоного Хреста України відновило 5 закладів охорони здоров’я.

Під час зустрічі з Головою Київської ОВА обговорювалися питання подальшої підтримки Київщини. Зокрема йшла мова про відновлення укриттів у закладах освіти, підтримці становлення Центру ментального здоров’я, участі у реабілітації та соціальній адаптації людей, які постраждали внаслідок війни.

Окремо наголошували на підтримці осіб, які евакуюються з Херсонської області на Київщину. Товариство Червоного Хреста України готове забезпечити евакуйованих продуктовими та гігієнічними наборами, кухонною технікою тощо.

Share this post